Daudzas saimnieces nezina, kā pareizi vārīt kartupeļus – aukstā vai karstā ūdenī

Tiksim skaidrībā, kādā ūdenī ievietot un cik daudz vārīt kartupeļus, lai tie būtu garšīgi un nezaudētu uzturvērtību.

Kartupeļi satur sarežģītus ogļhidrātus, kas nodrošina ilgstošu enerģijas pieplūdumu, tāpēc tie ir piemēroti gan sportistiem, gan cilvēkiem, kam nepieciešams enerģijas papildinājums dienas laikā. Vārīti kartupeļi satur maz kaloriju un praktiski nav tauku, kas padara tos par lielisku izvēli vieglai un sātīgai maltītei, kas nepalielina svaru.

Šķiet, ka nav vienkāršākas lietas kā vārīt kartupeļus. Tomēr daži noteikumi šajā gadījumā tomēr ir jāievēro. Piemēram, daudzi cilvēki nezina, kādā ūdenī vārīt kartupeļus – aukstā vai karstā. Mēs esam noskaidrojuši, vai pastāv būtiska atšķirība.

 

Kādā ūdenī vārīt kartupeļus

Atkarībā no tā, ko gatavojat – kartupeļus gabaliņos, biezeni vai veselus ir atkarīgs, kādā ūdenī dārzeņus vārīt. Mēs esam pieraduši dārzeņus likt aukstā ūdenī, taču kulinārijas eksperti iesaka pagaidīt, kamēr ūdens uzvārīsies. Tas pirmām kārtām attiecās uz kartupeļa biezeņa gatavošanu, kad kartupeļa gabaliņi vārīšanas procesā ir sagriezti.

Ja tavas orhidejas u.c. ziedi sāk panīkt, nevajag tos mest arā, bet izmanto šo metodi ar 20 gramiem populāras garšvielas

Kāpēc kartupeļus vārīšanas laikā labāk likt verdošā ūdenī? Izrādās, ka šāda gatavošanas tehnoloģija ļauj saglabāt vairāk derīgo vielu. Cik daudz kartupeļu vārīt kartupeļu biezenim? Vāriet apmēram 20 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Pārbaudiet gatavību ar dakšiņu – viegli iekļūst gabaliņā, tātad kartupeļi ir gatavi.

Bet ir viena ĻOTI būtiska lieta attiecībā uz kartupeļiem ar mizu, kuru NOTEIKTI jāievēro!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment